Lilla Otto

Direktlänk till inlägg 20 september 2016

Ett beslut måste fattas...

Av Beatrice - 20 september 2016 10:14

       

Jag åkte in akut igår med Otto till veterinären i Kumla.


Han hade under 40 minuter haft nervryckningar i buken och fram emot bröstkorgen, haft svårt att slappna av och ville inte lägga annat än rakt ned. Ville först ge honom smärtstillande och nervmedicin och åka in på morgonen, för min veterinär känner honom bäst. Men efter en stund bestämde jag mig för att ändå åka in, jag ville få ett svar, det skulle nog vara lättast om han var i sitt sämsta skick för att de skulle kunna se och förstå. Åkt in med Gabapentin och Prednisolon, smärtstillandet var alltså redan intaget.


Jag åker dit. De låter mig vänta 5 minuter innan en sköterska kommer och tar emot oss, ganska stressad, liksom hon var när vi pratat i telefon. Jag säger hans symptom, hur han reagerar och vad hans smärta är på en skala samt vad han går på för medicin. Jag kräver sen att han ska få ta röntgenbilder, även om veterinären inte sett honom än. Sagt och gjort gjorde vi det. Fyra bilder togs det, två på sidan och två på rygg, dessa ser ni ovan. Otto har tidigare tagit bilder på på ryggen, december 2013 och november 2015. Sist konstaterades spondylos, därav vår rehab hos Analysen samt besök till Redog, Stefan. Grabben har sedan dess kämpat på och fick för 1,5 vecka sedan en allmänundersökning där Sandra på Sellvens kollade igenom honom, han var fin förutom en svamphärja i örat som behandlades. För 5 dagar sedan var Otto på rehab där det konstaterades att han var väldigt fin, en supersvag reaktion ovanför bröstryggen men annars riktigt fin. Genom samråd så bestämdes att han skulle vila från rehab men återkomma i november men då på en koll hos Stefan i Västerås.


Igår konstaterades det att Ottos främre kotor har växt ihop, likaså två kotor längre bak mot svansen. Dessa visste jag om sen tidigare, det är dessa vi behandlat. Men hon sa även att han hade spondylos över mittenpartiet över ryggen. Detta var nytt. Jag fick en hård klump i magen, jag bara visste att detta inte var bra, alls. Efter samråd fick han morfin: metadon. Jag fick med mig bilder på en cd-skiva och for hem, panikgråtandes i mina föräldrars famnar. Jag ville inte ha ett utlåtande av den veterinären, hon var från början nonchalant och djursköterskan var så stressad och uppe i varv att jag hela tiden fick lugna henne för att inte stressa upp Otto. Skulle han blivit stressad skulle han behövt lugnande för att kunna ta röntgen, men både han och jag fokuserade på varandra och behöll oss lugna igenom hela röntgen. Många, många, många tårar föll igår när jag klev ut från eterinärstationen. Många , många panikgråt. Några visade sitt stöd, en släkting inte; vilket visade sig i ett okänsligt sms. Detta gjorde mig mig arg, förtvivlad, ledsen och känslan av att bli totalt överkörd. En, en person menar att den vet vad som är bäst för Otto. Trots att hon inte har en aning om hur han mår, hur jag mår eller vad som sker i våra liv - för hon har aldrig frågat, hon har bara hört små delar och sedan antagit. Ingen bör göra det, anta. Jag har haft ständig kontakt med veterinär i 5 år med Otto, frågat om jag är egoistisk, om jag måste fatta ett beslut. Men jag har blivit blivit skrattad åt av veterinärer "Men nej Bea, du BRYR dig, han kommer blir bra... Otto har en omhändertagande matte som gör allt i sin maktf för att få honom smärtfri och ge honom ett värdigt liv". Jag skulle aldrig pressa honom för min skull. Men jag har gett mig fan på att han ska få den bästa behandlingen, bästa omhändertagandet - oavsett pris. Han är allt jag har. Det jag älskar mest av allt. Jag kan jämföra honom med barn, för han är kanske det närmaste barn jag kommer. Jag vet att om han vore en människa, min son, skulle INGEN ifrågasätta att jag kämpar, att vi kämpar. Jag har alltid velat behandla Otto, oavsett vad det varit, men jag har alltid frågat veterinärer om det är värt det i slutändan, eller om vi kämpar mot en ovärdig framtid - men jag har alltid fått ett nej, det är snart bra igen


Idag har jag varit i kontakt med Kumla djursjukhus igen, de har mailat bilder över till Redog där Stefan ska få titta på bilderna och höra av sig till mig angående Ottos framtid. Jag har även åkt iväg till mina två ordinarie veterinärer, Sandra och Ingrid på Sellvens, för att höra deras tankar om hans framtid. Då Ingrid är ledig får jag inte svar försen på torsdag, men från Stefan desto tidigare förhoppningsvis. Stefans röst väger tyngst, han ser detta varje dag, han vet om det är värt att kämpa - om det är värt det i slutändan. 


Jag ber inte er att fatta ett beslut åt mig, det har jag redan tre personer som håller på att göra. Jag ber er att visa kärlek, omtanke och respekt - för det är det enda vi behöver i detta nu. 


 
 
J

J

20 september 2016 12:17

<3

http://www.mofesin.blogg.se

Beatrice

20 september 2016 22:55

Tack!

 
Ellinor

Ellinor

20 september 2016 15:11

Nu fällde jag ett par tårar.. JAG förstår verkligen att du kämpar för Otto, det är ju det man ska göra! Och precis som du skriver.. Hade det varit ditt barn hade förmodligen ingen ifrågasatt dig. Det finns många där ute som är alldeles för okänsliga med en total oförmåga att visa empati.

Så länge du har den täta veterinärkontakt du har så ska du inte låta NÅGON tala om för dig vad du bör eller inte bör göra med Otto.

Vi har aldrig ens träffats, men jag har ju följt er ett tag här nu och vill att du ska veta att jag verkligen tänker på er båda nu. Jag vet hur ont i hjärtat det gör när ens djur råkar ut för hemskheter. Det låter konstigt för många, men på ett sätt känns det värre när djuren lider än människor i ens närhet..! Så hjälplösa som de är. En sån sak som bara en sann djurvän och matte/husse kan förstå.

Jag hoppas verkligen på en positiv utgång.. Och att du inte får otydliga besked. Skickar er en massa kramar och goda tankar. Och du får gärna ge Otto en extra puss från mig..

http://ellinorsogonblick.blogg.se

Beatrice

20 september 2016 22:57

Tack Ellinor! Värmer att läsa dina ord, och jag är tacksam att du tar sig tid att skriva till oss. Det går rakt in i hjärtat. Ska framföra dina pussar och kramar!

 
miss_mufflon@hotmail.com

miss_mufflon@hotmail.com

20 september 2016 20:57

Åh, vad jag lider med dig! Kommer ihåg känslan när jag fick Bens armbågsdiagnos och spondylos, det kändes som om världen rasade. Förstår att det känns tungt just nu, men jag hoppas att det känns bättre imorgon när du fått smälta allt. Håller tummarna för att du snart får svar från både Stefan och Ottos ordinarie veterinär och hjälp att reda ut tankarna. Kram på er båda, ta hand om er!

http://matilada.blogg.se

Beatrice

20 september 2016 22:56

Tack! Tänk om våra djur kunna prata, peka på vart de har ont eller på något vis säga hur vi ska göra...

 
Hannah

Hannah

21 september 2016 10:37

Du har helt rätt i att inte lyssna på några andra "veta bäst":are förutom din egen magkänsla och veterinärernas utlåtande. Ingen annan än du och Otto har varit i den situationen ni är i nu för alla situationer är unika och därför kan ingen ge er något råd mer än dem som hanterar sånt här ganska så ofta i sin vardag. Nämligen veterinärerna. Sen på det så finns det ingen annan än du som känner Otto bättre och det ihop med veterinärtråd är det ni får bygga ert beslut på.
Så vad vi andra kan göra är att komma med stöttande tankar och förståelse.
För tyvärr förstår jag. Min Fralla Elsa var sjuk från det att hon var 6 månader tills jag för ett och ett halvt år sedan fick säga hejdå till henne. Det var det värsta jag varit med om för hon var mitt allt. Vi två tog oss igenom en alkoholiserad partner, ekonomiska kriser och allt vad ett liv innehåller. Det var vi två mot världen, hon var min svans. Där jag var, där var även hon. Och det gör fortfarande ont, men jag vet att det fanns inget annat beslut att ta. Hennes välmående väger sååå himla mycket tyngre än min sorg och med det i hjärtat så kommer man vidare.

Jag hoppas hoppas hoppas att Otto får ett bra besked så att ni kan kämpa för att få honom smärtfri. Jag vet att inga pengar i världen är för mycket när man kämpar för sin pälskling så jag håller tummarna här hos mig och skickar styrkekramar och förståelse.

Kram!

http://tjiivans.blogg.se

Beatrice

23 september 2016 20:52

Tack! Vi har pratat ut och det känns bättre, hon har bett om ursäkt.
Jag blir berörd av din berättelse, stackars Elsa och dig. Att få känslorna att rubbas så är hemskt... Jag vet. Jag tror de finns en anledning att de finns vid vår sida genom de tuffa tiderna...

Tack igen ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beatrice - 28 oktober 2019 10:55

Det har gått ett år och en dag sedan Otto somnade in. Jag försökte skriva igår, men jag kom inte upp från sängen försen kl 16, då gick jag till soffan till 01.30 och sen tillbaka till sängen. Många tårar har fallit detta år, många tankar har passerat...

Av Beatrice - 14 november 2018 08:00


Sagan om Otto har nått sitt slut. Hunden som kom in i mitt liv den 1 mars 2011 och som skulle till att bli hela mitt liv. Han som blev min pirat och som kämpade hårdare när vissa sa att vi skulle ge upp, som charmade varenda veterinär vi mötte och so...

Av Beatrice - 15 oktober 2018 21:31

Sen cirka en månad tillbaka så har jag byggt på en hundträningsplan. Den börjar arta sig och bli bra. Ramen är gjord, det vill säga att stolpar är nere och staketet är på plats. Min pappa var så gullig att han byggde ihop en grind igår som han hade g...

Av Beatrice - 14 september 2018 11:34


Det är fredag och det är dags för del två i utbildningen till rallylydnadsinstruktör! Tjohoo! Jag har lagat mat och gått med Otto till jobbet och handlat foder, godis och bajspåsar (25% på allt denna helg!). Nu vilar han i soffan och jag skriver en p...

Av Beatrice - 31 augusti 2018 22:08


I morse jobbade jag med Hundklimpen från 10-11, handlade sen och pysslade lite med min BuJo innan vi tog en nap jag och Otto. Vi tog sen en kort runda innan jag for iväg till Bra Zoo och jobbade kl. 15-18 (mitt sista korta pass idag! Tjoho!). Jag kom...

~Beatrice Pettersson~

  

Beatrice är 27 år och har kandidatexamen i retorik och kommunikativt ledarskap. 

 

Under 2013 utbildade hon sig till hundinstruktör hos Hundenshus Göteborg/Örebro. Hon tog examen i mars 2014 och är Diplomerad Hundinstruktör och driver nu Hundklimpen i Örebro där hon bland annat är utbildad domare i rallymix. Utöver Hundklimpen jobbar hon även i en djuraffär.

 

Kontakt: beatricepettersson@gmail.com

~Lilla Otto "Chandis Yoda"~

        

Chandis Yoda "Otto" är en Bostonterrier och föddes 2011-04-01 tillsammans med sina två syskon Chandis Yrhätta och Chandis Yoshi. Otto har haft en jobbig uppväxt med en hel del sjukdomar. Han har konstaterad allergi, men mot vad vet vi inte ännu men förmodligen laktos och ägg/kyckling. Otto åkte för 3 år sedan in akut med nervrycknigar som visade sig att vara på grund av förstorat hjärta och att klaffarna till hjärtat läckte, blåsljud på hjärtat, förstorad lever och vätska i lungor samt kring hjärtat. Vi har kämpat med en rygg diagnosiserad spondylos, vilket innebär att hans ryggkotor växer ihop (Går att läsa mer om det här)

 

Otto är 7 år och har varit med på valpkurs, grundkurs, rallylydnad, klickerkurs, utan ett ord, nosework, skvallerträning och inkallning! Han har provat på agility, blodspår, personspår och har gått på flera utställningar (resultat längre ned). Han hade tävlingsdebut i Rallylydnad 2013 med två poäng från godkänt. Efter alla sjukdomar och veterinärvistelser hoppas vi kunna tävla igen under 2018 bara vi lyckas tygla allergin, men först väntar en freestylekurs!

 

~Surround Cool Jazz "Svante"~

  

Surround Cool Jazz "Svante" är en petit basset griffon vendéen och föddes 2017-04-28 i Växsjö tillsammans med sina sju syskon Surround Crescendo, Surround Con Modo, Surround Con Amore, Surround Come Prima, Surround Carillion och Surround Calypso.

Svante kom hem till mina föräldrar på midsommarafton 2017! Han vet precis vad han vill och inte vill - vilket är otroligt charmigt! En riktigt härlig utmaning! 

Svante kommer förhoppningsvis kunna haka på mig på olika tävlingar i rallylydnad, utställning, rallymix och nosework framöver! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Besök gärna min företagssida 

www.hundklimpen.se      

~ Månadens inlägg: ~

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Kategorier ♥~

~Arkiv ♥~

~Förra året detta datum:~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Kurser jag gått ♥~

Valpkurs: Färdig 2011

Grundkurs: Färdig 2012

Klickerkurs: Färdig 2012

Rallylydnad: Färdig 2012

Personspår: Provat på 2013

Skvallerträning/ink.: Färdig 2013

Tävl.förb.rally: Färdig 2013

Agility: Provat på 2015

Utan ett ord: Färdig 2015

Nosework: Färdig 2016

Läger Äger: Färdig 2016

Läger Äger: Färdig 2017

Freestyle: Väntas 2018

 

Instruktörsutbidning: Färdig 2014  

Rallymixutbildning: Färdig 2017

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Prickigabandet! ♥~

  Klicka på bilden för att hjälpa vanvårdade och hemlösa hundar!  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Första utställningen ♥~

MyDog Göteborg:

Lördagen den 7/1-12: 4:e bästa juniorhane (Excellent)

 

Söndagen den 8/1-11: 3:dje bästa juniorhane (Excellent)

 

Historia dag 1

Historia dag 2

Kritiker

~Andra utställningen ♥~

  

Wästmanlands kennelklubb Västerås:

Söndagen den 29/4-12: 2a bästa juniorhane (Very Good)

 

Historia

kritik

~Tredje utställningen ♥~

BostonShow Jönköping (off.):

Lördagen den 19/5-12: 3dje bästa juniorhane (Excellent)

 

Historia 

Kritik

~Fjärde utställningen ♥~

 

Stockholm hundmässa:

Söndagen den 16/12 -12 

Bästa unghunds hane (excellent) med CK samt 4:e bästa hane av Bostons.

 

Historia 

Kritik

~Femte utställningen ♥~

 

MyDog Göteborg:

Torsdagen den 3/1 -13 Bästa unghunds hane (excellent) med CK, reserv certifikat och reserv C.A.C.I.B samt 2:a bästa hane av Bostons.

 

Kritik

 

Fredagen den 4/1 -13 Bästa unghund. (Excellent)

 

Kritik 

~Sjätte utställningen ♥~

 

Askersund

2 placering. Excellent.

~Sjunde utställningen ♥~

Bostonshow Jönköping (Inoff):

Lördagen den 16/5-15: 2a bästa hane i öppenklass HP

samt 5e bästa hanhund   

 

Kritik

Historia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Första rallylydnadstävlingen ♥~

  

Kristinehamns BHK

20 april 2013

68p/100p

~Andra rallylydnadstävlingen ♥~

 

Karlstad BK
29 augusti 2015

A: 26/100p

B: Disk/100p

Beskrivning från dagen

~Tredje rallylydnadstävlingen ♥~

 

Karlstad BK
30 augusti 2015

A: 65/100p

B: 30/100p

Beskrivning från dagen

~Fjärde rallylydnadstävlingen ♥~

 

Kungsörs HundArena

4 mars

68/100p

Domarens val/hederspris

Beskrivning från dagen

 

~Femte rallylydnadstävlingen ♥~

 

Lindesberg

2 april 2018

A) 60/100p (Otto)

    Disk (Svante)

B) 52p/100p

    Disk (Svante)

Beskrivning från dagen

~Sjätte rallylydnadstävlingen ♥~

 

Kungsörs HundArena

8 april 2018

Disk (Svante)

2/100p (Otto)

Beskrivning från dagen

~Sjunde rallylydnadstävlingen ♥~

 

Karlstad BK

28 april 2018 med Otto

A) 51/100

B) 86/100p 

Beskrivning från dagen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Patella & Katarakt~

 

♥ Tidig katarakt; hereditärt fri 

 

♥ Chandis Yoda, patella, medialt grad 0! ♥

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Hundstallet.se ♥~

Vi har skänkt 7940kr, ge en gåva du med!  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Bilder tagna med:~

 

Samsung Galaxy S5 

 

Samsung Galaxy S III

HTC Wildfire

 

HTC Desire

Canon IXUS 130

Olympus E-520

Canon EOS 550D    


Skapa flashcards